Slide background

Wij heten u van harte welkom

Slide background

Het Hotel bevindt zich in het centrum maar toch rustig gelegen

Slide background

Genieten in Valkenburg

 

Over ons

Historie
De familie Lemmens besloot in 1964 het succesvolle café 't Haantje in Valkenburg te verlaten en een hotel te openen in de De Guascostraat in Valkenburg. Met succes: al in 1976 vond de eerste uitbreiding plaats op de voormalige parkeerplaats. Door aankoop en verbouwing van belendende percelen telt Hotel De Guasco vandaag 32 kamers met tv, douche en toilet en 7 eigen parkeerplaatsen.
Tussen 1984 en 2010 kwam het hotel in handen van de tweede generatie: Rob en Diana Frissen-Lemmens. In april 2010  nam Theo Lemmens, broer van Diana Frissen-Lemmens het bedrijf over, samen met levenspartner Sandy Hofman. Theo heeft een gedegen koksopleiding en gewerkt in diverse toonaangevende restaurants. "Maar mijn roots liggen hier en ik ben blij dat ik hier terug ben."

De Guasco
Het hotel is, net als de straat waarin het ligt, genoemd naar de familie De Guasco. De familie van Portugese adel streek in de 19de eeuw neer in het charmante Valkenburg en opende er onder andere een brouwerij. De familie kocht in Valkenburg veel onroerend goed en landerijen. Naar verluidt is de hele De Guascostraat ooit in het bezit geweest van de familie. Ze beschikt in Valkenburg nog over een eigen neogotische grafkelder. Een telg uit de familie bracht het zelfs tot burgemeester van Valkenburg aan de Geul.
 
Het restaurant
Met de terugkeer van Theo Lemmens in het familiebedrijf beschikt Hotel Restaurant De Guasco over een chef-kok die zijn sporen heeft verdiend in de Limburgse horeca, van hotel Tummers tot Der Bloasbalg en van Da Vinci tot Bombarino. Gastvrouw Sandy Hofman heeft in diverse Valkenburgse restaurants gewerkt.
Voor groepen kan in overleg een menu gemaakt worden.

De bar
Hotel Restaurant De Guasco beschikt over een gezellige bar die ook bij Valkenburgse stamgasten populair is. Ontmoetingen tussen Valkenburgers en toeristen monden uit in langdurige vriendschappen. De muziek is aangenaam en wordt op verzoek aangepast aan de wensen van de bezoekers. Meezingen gebeurt vaak spontaan.
Uit de tapkranen stromen Leeuwbier en seizoensbieren. Speciaalbieren zijn beschikbaar uit de fles. Op vrijdag en zaterdag is de bar geopend tot 02.30 uur, op andere dagen tot 02.00 uur.


 Hotel Restaurant Bar De Guasco in ValkenburgHotel Restaurant Bar De Guasco in ValkenburgHotel Restaurant Bar De Guasco in ValkenburgHotel Restaurant Bar De Guasco in Valkenburg